onsdag 10 december 2008

Sömnbrist och magkramp

Den här morgonen har varit den värsta på länge.

Jag har ju som jag skrivit tidigare börjat med en medicin som min doktor säger är samma som stilnoct, Zolpidem Actavis närmare bestämt, och jag somnar direkt av den. Det är jätteskönt att få sova hela nätter och vakna när väckarklockan ringer på morgonen så jag har i princip tackat gud för den hittills. Men i natt vaknade jag 03.45 och kunde inte somna om. Det gick bara inte. Min doktor har sagt att om det händer är det bara att ta en till, så det gjorde jag. Dock tyckte jag att det var konstigt att jag vaknade efter bara några timmar eftersom jag aldrig haft problem med det tidigare. Hursomhelst vaknade jag igen när klockan ringde vid sju, och hade den värsta huvudvärken jag haft på länge. Jag drog mig ur sängen och gick in på toaletten för att duscha och se om jag blev lite piggare av det, men precis när jag kom in genom toalettdörren vek jag mig. Jag hade så sjukt ont i magen att jag nästan satte mig ner där och då. Jag har haft kramp lite nu och då tidigare, men det här var ett av de värre fallen.

Nu tänker ni säkert att "jamen hon är ju ätstörd. Äter man inget på en vecka är det väl inte så jävla konstigt om man får kramp och ramlar ihop." men det konstiga är att jag har ju bestämt mig nu. Jag har äntligen bestämt mig för att bli frisk. Jag har ätit ordentligt i en vecka typ, så varför bråkar min kropp nu? Var det att jag tog för mycket medicin eller vad är problemet?

Nu har jag knappt klarat av att äta idag, mest för att jag knappt klarat att ta mig ur sängen, men tidigare har jag ju ätit! Jag borde inte straffas av min kropp för att jag börjat vara snäll med den igen! Eller borde jag inte äta mer? Min kropp har kanske vant sig vid att få ett äpple om dagen och tycker inte om att måsta ta hand om mer mat än så? Jag vet inte riktigt, men det känns inte så värt att vilja bli frisk igen om det är det här jag får som respons av min kropp.

6 kommentarer:

Anonym sa...

tja bruden! tipstips läs mattillåtet av gisela van der ster, står mycket om hur kroppen reagerar efter en ätstörning, när man börjar äta igen, vad man ska tänka på osv. jävligt grymme. keep it up!

SaraGrön sa...

Tack för tipset anonym. Jag tror jag hört talas om den boken någon gång faktiskt... Ska försöka hitta den på bibblan!

Ingrid sa...

Huvudvärken är nog pga tabletterna du somnar av. Inte säkert med troligen. Krampen kanske har något med det också att göra. Läs bipacksedeln om biverkningar kankse du får några svar där

SaraGrön sa...

Det är nog inte tabletterna eftersom jag slutade ta dem när jag slutade somna av dem. Känns inte så värt.
Och krampen började komma innan jag började med tabletterna. Tror det är magkatarr eller nåt.

Ingrid sa...

Kan det mycket väl vara också.
Stackare, inte kul när kroppen strejkar.

SaraGrön sa...

Inte speciellt..